Tort diplomat

de crisad in Torturi, 16 Oct 2009 | 18759 vizualizari

 

ieri am sarbatorit ziua mea de nastere si am preparat pt invitatii mei un tort diplomat cu portocala si fructe

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 2 cani de lapte
  • 1 cana zahar
  • 1/2 kg frisca(eu am folosit hulala)
  •  3 pliculete gelatina dr oetker
  • fructe(portocale ananas (din compot am folosit eu) kiwi
  • piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

intai se pregateste vasul in care se va prepara tortul .(eu am folosit un vas rotund ) 

se imbraca toata suprafata vasului cu folie si sa treaca putin de margini .gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte  . galbenusurile se freaca spuma cu zaharul  iar restul de lapte se pune la fiert se amesteca putin lapte fierbinte cu spuma de oua (pt a se aduce la temperatura )apoi incet se rastoarna  peste lapte si se amesteca pana se ingroasa  ca o ciulama . se lasa aceasta crema sa se racoreasca .in aceasta crema se pune gelatina  crema tb sa fie calda  cat poti tine degetul in ea pt a se amesteca bine gelatina

in timp ce amestecam in crema am pus la robot si frisca sa se bata pt a castiga timp  care se pune apoi la frigider

am taiat felii  pt ornat cam 4 portocale mari  pe care le-am fiert pt cateva minute (cam 3 ) in apa simpla si inca 3-4 minute in alta oala cu sirof de zahar  .dupa ce se scot si se racesc se imbraca peretii vasului  cu portocale

crema de oua se amesteca cu frisca si se rastoarna jumatate din cantitate peste portocale ( in crema nou formata eu am amestecat   si cuburi din feliile fierte de  portocala care au ramas ) se adauga fructe taiate cubulete ananas si kiwi am folosit si apoi restul de crema

deasupra se aseaza piscoturi trecute f usor prin siropul de la compotul de ananas

se da la frigider inainte de fi servit

 

TIPS-URI

1

tortul l-am facut de miercuri pt joi sa se "odihneasca" o noapte la frigider   si desi mi-am facut temele (am facut si ceva poze  ) nu le pot incarca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Gaby_d